Pemanasan Global??

Jumaat, 20 Mei 2011


Baru-baru ni kiter sme dapat rasekan panas di sluruh malaysia..aku ingt aku jer panas sbb x mandi...upenyer da mandi pown panas gak...kjp je badan da blengas balik ase...last2 smlm kuar paper ade tempat kat johor da makin teruk kne sbb pemanasan global ni...mane tidak nyer...smp osak tumbuhan kat area tu..pemanasan global ni menyebabkan paras air laut meningkat..n malaysia di jangaka akan turut kne gak...fuuhh...takut gak biler dgr akan ade negara2 akan lenyap sbb kne tutp ngan air laut ni....tapi kite sbagai manusia biasa niape la sgt leyh wat kan??aku ase earth hour tu pun cam xde function slagi sluruh manusia kat dunia ni xkerjasam kurangkan pengunaan benda2 yg leyh membawa ker pemanasan global...


hurmmm..senang citer..kiamat da dekat...setiap yg idup..pasti akan mati..tu jer lerciter nyer kan??so..mari lah kiter bersedia...bersedia utk akhirat...(*aku sbnr takut) ye la bekalan perlu dicari...org kate muda lagi...tapi..kita kne cari bekalan....n harap pasni kiter lebeyh bersedia ngan lebeyh bnyk bencana alam....

thnx 4 reading:)

2 comments:

Aida Omar berkata...

memang betul-betul panas la sekarang nie..
tapi dekat KL dah mula hujan di petang hari kan?
dunia pun semakin uzur kiamat pun makin dekat :(
takut..

mrcrazee berkata...

hujan lak bukan hujan biasa..kan??hurrmmm...yuppberingat sblm terlambat:)

Catat Ulasan